Vision E: Škoda odhalila interiér budúcnosti

7. 4. 2017

Aký bude interiér novej Škody? Nájdete v článku AUTO BILDu https://autobild.cas.sk/clanok/213338/vision-e-skoda-odhalila-interier-buducnosti/

Škoda ukázala skicu interiéru konceptu Vision E, s ktorým sa AUTO BILD len pred niekoľkými dňami exkluzívne zoznámil naživo. Pozrite sa, čo v budúcnosti čaká mladoboleslavské automobily. 

Škoda pred týždňom svetu prezradila všetky dôležité informácie o budúcnosti značky. Dozvedeli sme sa, že do roku 2025 môžeme v rozličných segmentoch očakávať príchod piatich elektromobilov. Elektrickú ofenzívu by mal začiatkom roka 2019 odštartovať Superb PHEV, ktorý bude kombinovať výhody elektrického pohonu a spaľovacieho agregátu.

O niečo neskôr, na prelome rokov 2019 a 2020, by na trh mal prísť aj elektrický crossover, ktorý bude vychádzať z konceptu Vision E. Ten zatiaľ automobilka ukázala len na dizajnových skiciach, autosalónovú premiéru absolvuje až koncom apríla v Šanghaji. Dnes Škoda zverejnila nákresy interiéru tohto konceptu. Podľa našich informácií prezrádzajú o budúcich zámeroch automobilky viac než dosť.

Palubnej doske tróni trojica displejov, no do reálnej produkcie by sa s najväčšou pravdepodobnosťou mal dostať len centrálny. Pozornosť pritom treba upriamiť na plochu s podpisom Laurin&Klement, ktorá z neho horizontálne vychádza a zasahuje do priestoru kabíny. Tá by v budúcnosti mala slúžiť ako ergonomická opierka ruky, ktorá podstatne zjednoduší prácu s infotainmentom.

Ďalším prvkom, ktorý tiež stojí za zmienku, sú dve čierne plôšky uložené na mieste, kde sa tradične nachádza prístrojová doska. Tie by mali svoju úlohu zohrávať pri autonómnom riadení - budú totiž neustále kontrolovať stav vodiča. Škoda týmto elementom nenápadne naznačuje, že aj Mladá Boleslav sa zaoberá trendom autonómnych vozidiel. 

Okrem týchto vychytávok je interiér ako taký futuristický a striktne minimalistický - to je jednoznačne štýl, v ktorom sa nesú všetky moderné koncepty. Škoda naviac pridáva dotykovä plochu aj pre pasažierov v druhom rade sedadiel. Tá by mala slúžiť na ovládanie infotainmentu zabudovaného pod opierkami hlavy predných kresiel. Novinkou sú aj phoneboxy - úložné priestory, kde si každý z cestujúcich môže bezdrôtovo nabiť svoje mobilné zariadenie.

 

Zdroj:

https://autobild.cas.sk/clanok/213338/vision-e-skoda-odhalila-interier-buducnosti/

Zpět na výpis

Working...